Bag om mobilt bredbånd

Bag om mobilt bredbånd

Bredbånd kabelDe fleste kender i dag mobilt bredbånd, men for stort set ligeså mange er det stadig en ukendt faktor. Vi kigger lidt nærmere på mobilt bredbånd og hvad det helt præcist er.

Det der måske for mange er lidt ukendt er hvordan mobilt bredbånd egentlig fungerer. Men det er faktisk rigtig simpelt, det fungerer nemlig på nogenlunde samme måde, som mobiltelefoner gør. Der er i hele landet opsat et mobilnetværk, der gør det muligt for mobiltelefoner, at gøre alt det en mobiltelefon nu engang kan, deriblandt også at gå på internettet. Med mobilt bredbånd bliver det også muligt, at logge på det samme netværk med sin computer. Det fungerer ved, at man har et SIM kort, som de fleste også kender fra deres mobiltelefon, med dette kan man oprette forbindelse til internettet.

Mobilt bredbånd er heller ikke så nyt, som de fleste går og tror. Det er nemlig helt tilbage fra årtusinde skiftet, hvor nogle teknikere fandt ud af, at det kunne være smart hvis mobiltelefoner kunne komme på internettet, til dette formål opfandt man 3G teknologien. Det viste sig dog også, at man kunne bruge 3G teknologien til andet og derfor så mobilt bredbånd dagens lys. Det var dog meget dyrt i starten, at bruge mobilt bredbånd og derfor heller ikke særlig attraktivt. I takt med at prisen er faldet er interessen til gengæld også steget markant.

Udviklingen af mobilt bredbånd er dog endnu ikke slut, dette ses blandt andet ved den nye 4G teknologi der netop er kommet til landet. Med denne teknologi bliver mobilt bredbånd endnu hurtigere og bedre, det kræver dog at det mobilenetværk opdateres, hvilket flere af de store udbydere er i gang med netop nu. Indtil dette sker, er der ikke muligt for at bruge 4G teknologien, man forventer dog ikke at det kommer til, at tage lang tid inden at det bliver muligt, at bruge 4G teknologien.